Wednesday, 10 August 2011

Beautiful Life


Pada suatu hari di sekolah. seorang murid bertanya pada gurunya. Ketika itu guru tersebut sedang mengajar mengenai KASIH SAYANG

PELAJAR :
cikgu,
 macamane kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang yang paling kita sayang?                                 Macamane juga kasih sayang itu nak berkekalan?

CIKGU :
'Ok, kamu ikut apa yang saya suruh,
kamu pergi ke padang,
kamu berjalan diatas rumput sambil memandang rumput
didepan kamu. 
pilih yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lg walau sekali.
Dah petik rumput yg PALING cantik, bawa ke kelas'

Apabila pelajar tersebut pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun ditangannya. Cikgu bertanya, kenapa tiada rumput yang dipilih?

PELAJAR :
"tadi masa saya berjalan,
 saya carilah rumput yang paling cantik.
 Mmg ada banyak yg cantik tapi cikgu kata petik yg paling cantik
maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik
tanpa menoleh ke belakang lg.
 Tapi sampai dipenghujung padang,
saya tak jumpa pun yang paling cantik.
Mungkin ada diantara yang dibelakang saya tadi ruput yg pling cantik
tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula,
jadi tiadalah  rumput yg saya boleh petik"

CIKGU:
" Ya, itulah jawapannya.
Maknanya apabila kita dah jumpa seseorang yang kita sayang,
janganlah kita mencari lagi yang baik dari itu. 
kita patut hargai orang yang berada didepan kita sebaik-baiknya.
jangan kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku.
Semoga yang berlalu tidak berulang lagi. 
Dan ingatlah orang yang paling kita sayang itulah yang paling cantik dan yang paling baik.
walaupun nak diikutkan banyak lagi yang cantik dan baik.



S E K I A N =)

T E R B A I K !!



BAJET! haha 



i wish i got the baby cute like MIKHAIL <3



Tuesday, 9 August 2011

I LOVE SHOPPING



Haaa . nampak tak title yg kat atas tu. Actually petang tadi aku baru je lepas shopping. HAHA. jelous?? HARAP MAAFLAH. tapi not at MALL lahhh. only at PJB. ade event mende ntah. HAHA. Bukan baju or kasut or jeans or maxi dress yang aku beli. Tapi sekarang aku tengah gila kan shawl PASHMINA. takde lah mahal sangat. yang penting ada kn. kau ada?? xde kan. so SILENT!!. HAHA. takde duit bukan bermakne penghalang aku untuk kumpul shawl. :p FINALLY. aku, echa, ama n fiza dapat beli shawl yang sama corak just warna je lain. bukan shawl je yang kitaorg beli. Chocolate pun. even bukan CADBURY tapi yang penting nama pun chocolate. Aiman tak kisah. HAHA.