Friday, 30 December 2011

HAPPY BIRTHDAY


happy , happy , happy . HAHA . sakaii je . orang lain da nk masuk 20y/o . aku baru nak terkedek2 sambut birthday . bertarikhkan 24/12/2011 genap laa umo aku 19y/o .da besa da aku ni ekk . tapi perangai cam bebudak lagi . asyik nk merajuk , kecik hati , EGO , asyik nak marahmarah . tapi aku ni senang memaafkan . aku boleh berkawan ngan sapa2 je . ehh . yeke . macam tak je . ntahh . depends laa pada mereka yang menilai . 


ahahaii . -,- . sedap nya kek . even tahun ni birthday aku langsung takde sepotong kek pun . aku tetap happy sebab aku ada kawankawan yang ingat aku . even wish dari dyeorg pun aku da cukup happy :))
thanks kat sapa2 yang wish birthday aku ni . aku hargai korang sangat2 . thanks jugak kat kawan baik aku sebab sanggup balik masa bufdae aku tu . nnty next entry aku upload pic yeaaa :D

jalan-2 cari pasal


bertemankan matahari yang terpacak ni , aku nak update blog yang lama kelamaan agak menyuramkan ni . HAHA . ayat tak payah nak sadis sangat laaa . 

ok 

1


2



START!!

macam nak lumba lari laa plak . sengal!




penah baca status aku ni takk
penah??

haaa . time ni laa aku terus planning nk g jalan2 . 
gila boring
rindu nak jalanjalan
tapi aku tak g mana2 pun 
g tasek layang layang je
asal dapat kuar pun jadi laa :D







 . takpenah nampak yang lg 2 org tu ?
tu junior kitaorang
heee
tak kesahh laa yang tua , muda , kaya miskin
semua kitaorang boleh kawan :D

Sekiann :)) 

Sunday, 18 December 2011

persahabatan


seharian berjalan kat bp mall dengan bestie aku ni . kerinduan gila laa siaa . da lama sangat tak jumpa . thanks for someone sebab teman aku . HAHA . tapi tak dapat nak snap pic bebanyak . sebab maluu . err . reti malu plak ek . rindu gile kat baby aku niy . cantikk da sekarang :)) heee . pasni da kena berpisah lg sebab dia study kat penang . jauhh kan . memang tunggu duit jatuh dari langit laa kn kalau nak aku turun sana . nanti ada masa kita jumpa lagi yee baby . ily!




#malas nak edit laa . heee . bagi yang ori punya jelaa ea :))

Saturday, 10 December 2011

O m b a k R i n d u



movie ni memang gile best!
menyayat hati!

'CINTA TU TAK KEJAM , MANUSIA YANG MENJADIKAN NYA KEJAM'

sapasapa yang tengok movie niy tapi sikit pun tak tersentuh hati
memang takda perasaan laa orang tuhh

penat aku tahan air mata aku niyy jatuhh
asyik bergenang jee
aduuhhh
malu tol 


sumpaa suka part niy :))
haha
sweet siaaa
sekeras2 hati lelaki tuhhh jadi lembut dengan orang yang dia CINTA 



#pengajaran kat sini
SAYANG or CINTA macammana pun kita dengan orang tuhh dia takkan jadi milik kita kalau hati dia pada orang lain :)

SIGH =='

Tuesday, 29 November 2011

lazylazy



sumpaa , dis month malas gila nak update blog
lagilagi tengah cuti nii
dengan line nye lampiii macam siput
tapi
bila line nye laju 
aku yang tepu haram jadahhh

next month aku update harihari :))




#can stop thinking of you
missyousobad :)




Wednesday, 23 November 2011

nothing


nak hupdatee ape nyhhh
da bersarang daa blog 
takde idea nak updatee ape
actually da menyampah nak mampus tengok blog neyhh
sebab semua post yang sedia ada membosankan
bbbrrrr 

now , tengah baringbaring sekejap 
rest before continue study jap lg
esok paper TELEPHONY and DATA COMM
hope okok je :))

mende ntahhh melalut
kbaii

masukk airr malammalam 
bbbrrrrrr
:D

Sunday, 30 October 2011

kawan baru


awak
saya da buadkan awak blog
rajinrajin update yee
heeee

sorieee
blog awak saya buadd simple jee
sy pun taktau sangat
tu je yang mampu
nnty kalau saye reti buadd yg laen saya share dgn awak ye :))

pasni awak bole laa membebel kat sini
semua story awak bole post kat sini
jangan post entry macam saya
asyik cite sedih jeee
orang bace pun bosan kodd

thanks ye awak
jadi kawan saya
heeee
even kenal kat fb je
nnty kalau ade jodoh kte jumpe k :))

niy link blog awak


awakawak
tgok pic kat bawah niyyy


soriee
sy stole 1 pic awak
paberet pic
awak nampak comel lha sayang
:))

Sunday, 23 October 2011

BE A PART


awak
saya hepy sangat bila awak da hepy
hope dia jage awak baikbaik
da takde sapesape yang bole sakitkan ati awak lg
law dye wat dajal ngan awak
sampai lubang cacing saya cari dye
saya da taknak tgk awak nangis sebab lakilaki tak guna kat lua sane tu
saya tau dia yg terbaik untuk awak buadd mase niy

prob kite yg lagi satu tu
nnti kte samasama cari jalan ye awak
saya tau awak bole
awak tengok laa
kaka awak semua support awak
dia pun support awak kan
ramai orang sayang awak tau
bukan diorang nk pakse awak
tapi dyeorg cume nk tengok awak berjaya je kan .


awak
bila awak da de si dia
saya tau saya da tak bole berkepit je ngan awak
takpe
saya faham laa awak
yg pnting awak hepi pun da cukup
saya sayang awak tau!!!







SI CANTIK SAYA!!

Monday, 17 October 2011

FINAL DECISION




extend sem

nobody know the reason
no choice can i do for this time
my future in my hand
sorie to all



Thursday, 6 October 2011

kemalasan yang melanda


awww
rase cam da lame koddd tak update blog
sorie yee adeq fatin huii ttnggu-tnggu
entry kali niy da xde story pasal LOVE lg
stop ok pasal tu
takde ape yg menarik lagi dahh 


yaaa
rase down sangat sampai study pun da tak betul
haha


wahhh , hebad lahh kaw ika
CONGRATES yaww!!
tempat praktikal pun kaw tak cari lagi
kawan kawan kaw sume da dpt da tempat praktikal
kaw?
haprak pun takde
kaw nak belajar lagi ke tak niy?
baik kaw kawen je la ika oiii
menyusahkan ibu ngan ayah je
kaw tak seda ke?
duit dyeorang tu da byk abis untuk kaw
ape kaw tau??

balas lah sikit jase dyeorang tu
tak kesian ke kat ibu tiap tiap minggu tnggu kaw balik
klu kaw taknak blaja
kaw dok umah
jage ibu
bukan abiskan duit dyeorang

haaaaaa
waste time banyak laaa seyh kat sini
kawan kawan
support aku sikit bole =(


camne nk berjaye kalau asyk tido je time study
arrrggghhhhh!!!



rajin rajin kan lahhh diri tu ye SITI NURAFIQAH


Wednesday, 14 September 2011


Hey darl
Thanx for coming KLUANG
Next time datang lagi yawww
Bole spend time masa lg
Ajar aku drive kete lg
Now da yakin nak bawak kete
Tak takodd da [amik lessen laaa lepas niy]
Bole tgk movie sama sama lg
Karok together
1st time denga fiza melalak
Not so bad jugak kn =)
Ehh . ade jugak orang KLUANG pnggil kte TWINS kn darl
Jodoh kuaddd niyhhh . lalalala
Tak sempat nk bawak korang some places laa
Lupe sangat sangat
Da balik JB baru igt
Next time je laaa
daaaaaaaa





Friday, 9 September 2011

i m p o r t a n t p e r s o n i n m y l i f e


Seharian takde klas membuadd kan aku nk update blog pnjang pnjang . HAHA . [so so lar ] . sepanjang 19 taun aku hidup . macam macam orang yg aku da jmp . kawan , lawan , sahabat , teman suka duka , macam macam lg arr .  so . now . aku nk story ckit pasal orang yg penting  + da complete kn idup aku .



NOR HASHIMAH BT HASIM

Dari form 2 kodd aku kawan ngn kaw . tapi tak bape nk rapat sgt lah kn time tu . Aku appreciate sgt  kehadiran kaw dalam hidup aku . susah senang kite sama sama . even penah gado dulu . HAHA . aku pun lupa apsal kte ley gado dulu . tapi biarlahh . cite lama kn . kte da cm adek bradek da kn .  wat baik sama sama . wat jahat pun b’ganding bahu . SIODD . haha . mcm belangkas kn . g mane mane mesti b’dua . aku takkan kuar rumah kalau bukan ngn kau . sebab aku selese pegi mane mane dgn kaw . nk kuar ngn dak dak laen pun mesti kene ade kaw . sume bende yg aku buad mesti aku nk share ngn kaw . tak kisah la bende tu penting or x . aku da cukup kenal kaw mcm mane .  and kaw pun da cukup kenal aku niy cmmne .  mase lom abis skul dulu kte penah plan nk sambung study sama sama . tapi at last . tak dpt sebab aku dpt 1st intake kat POLITEKNIK JOHOR BAHRU . kaw pulak dpt 2nd intake kat POLITEKNIK MERLIMAU,MELAKA  . swear . aku mmg kecewe gila time tu . tapi its ok larrhh . trus kn perjuangan . bukan jao mana pun kn . kte jnji sama sama nk capai cita cita kn . “wei ika , nnti kaw jd engineer , aku jadi arkitek . kte buadd syarikat sama sama eyh “ wahhhh . mmg mase tu tinggi melambung berangan kn . but now . kte tak bole nk trus kn cita cita kte . sebab  kaw da quit dari poli . tapi aku tak kisah . even kaw da quit . aku sentiase sokong pe yg kaw buadd . masing masing ade masalah sendiri kn .=D  aku pulak tetap nk teruskn ape yg da kte plan . HAHA . lepas kaw quit , kaw da jao sangat sangat dari aku . jao . sebulan skali nk jmp pun susah kn . lama da kite tak story story macam dulu . aku rindu sangat time tu . aku fahm kaw bz ngn keje kaw . ntah ntah next year kaw tunang kodd . haha . lg lar aku rase kehilangan kn . heeee . tapi takpe . 1 je aku minta dari kaw . jgn lupe kn aku taw!!!




NUR AISYAH BT LASLIE

Kte mula rapat sejakk bila eyh? Last sem 2 koddd . sebab mase tu ade konflik laa kn . haha . aku hepy dapat kawan ngn kaw . SERONOK . haha . memang masa mula mula kte tak rapat sebab igt tak 1 kepala . haha . padahal dua dua masok air . kat sini  kaw sentiase teman aku g mane mane kn . kaw sensitive sgt kn babe . heeee . penat jugak lyn kerenah kaw kdang kadang . tapi best . sebab kaw , aku kenal sape kawan and sape lawan . igt taka de orang tu cuba wat kte gado? Dye igt kte niy BODO sgt ke kn . tak taw ke dye lg BODO . haha . mase tu lahhh aku rapat ngn kaw . funny kn perjalanan hidup kite niy . HAHA . babe , sepanjang aku kenal kaw , aku tau kaw cepat sgt fed up kn . aku taknak kaw mcm tu . cepat sangat menyerah . ape ape yg kaw buaddd semua untuk diri kaw ,parents kaw, family kaw . bukan untuk orang lain lahhh . kaw selalu buadd bende bodoh . tak pikir pnjang . aku taknak kaw mcm tu . lately niy aku prasan kte da tak cam dulu . mcm da xsehaluan . kenape eyh ? takpe . nnty aku buad research eyhh . heeee .  kaw byk tolong aku dalam pape pun kesusahan aku . kaw selalu support aku pe yg aku buadd . tak penah kaw down kn aku . lately niy kaw asyk nangis jee . nape babe? Kaw ade masalah kaw bole cite kat aku . aku rase serbe salah sangat bila tgk kaw nangis camtu .  aku sayang kaw sgt sgt . kaw da macam kakak aku laaa . thanks sangat sebab jadi kawan aku . kaw bukan macam yg diorang cakap . aku lebih kenal kaw sape . dalam keras ade lembut nya . kn kn kn . aku nak kaw teruskn study kaw k . jangan jadi kn SEMPUDD  kaw tu penghalang  kaw berjaya yeee . jangan ponteng ponteng klas lg . kaw bole cari aku kalau kaw ade masalah ye babe . TWINS =)




ASSYURA AZMIRAH BT AB HALIM

Bie , sorie . lupe name penuh . HAHA . bie . igt lagi tak kat mane kte kenal? FLORA 2 . dorm paling kemas . hahaha . uteh rindu sgt kat bie , sejak da abis form 5 langsung takde jmp bie kn . uteh rindu nk tido sama sama ngn bie , heeee . 1 katil 1 bantal . rindu dengan manja bie tu . bie manja sangat kn . suka denga bie story story pasal diri bie . bia larhhh dyeorg nk ckp bie ngade ngade ke . yang penting uteh suka tgk bie mcm tu . uteh hope sgt kite dapat jmp suatu ari nanty . story story macam kat asrama dulu . uteh minta maaf yee klu sepanjang  uteh jadi kawan bie , bie bnyk kecik ati ngn uteh . uteh taknak bie sedih sedih lg . penat laaa tgk bie asyk nangis jee . tapi uteh tau bie da hepy sekarang . even kte jao , bie tetap kawan uteh sampai ble ble k .




NURUL HIDAYU BT IBRAHIM

Ayu!! BUNTAL!! Haha . haaa , ni lagi sorang kawan aku yg gila gila , asyk nk wat lawak bodo jee kn . weyh . kaw igt tak kte rapat since ble ? DARJAH 4 beb!! Klas 4 Azam . haha . aku igt lg tau . kaw memang tak penah wat orang sedih kn . kteorang hepy kawan ngn kaw . manusia manusia bodo je yg slalu wat kaw  sakit ati . ape punya sengal lahh kn . even sekarang kte da xbape nk rapat , kte tak penah lost cntact kn . heeee . sebab kaw xpenah lupa sape yg jadi kawan kaw . haaaa . kaw sekarang mesti da planning nk tunang kn . untung larrr ade kasih saying . haha . jgn lpe jmput aku eyhh . aku rase kaw mmg ade jodoh ngn ude kn . heeeeee





NABILAH BINTI BAHARUDIN

Aku rindu sangat kat kaw .  kte da tak rapat macam dulu . aku tak tau punca nye nape , mybe aku koddd .  HAHA . btw . sorieee . kaw nak tau , aku hepy dpt kenal ngn kaw . igt takkk , dulu kte slalu wat jahat sama sama . PONTENG KELAS lahhhh kn kte slalu buadd . padahal mase tu baru form 3 larr kn . haha . kuarr pegi gunung lumut even takde lesen . pastu balik teruk kene mara dengan mak bapak kte kn . tapi tak serik langsung mase tu . then buadd lagi . da nak pmr tu aku da takley kuar rumah , parent aku sruh aku study . aku pun dok je lahh kn umah . jumpe korang pun kat skola jee . da tak dpt join korang lepak lepak lg . heee .  mase form 4 aku tak dapat 1 klas ngn korang , kawan kawan aku sume dak dak nerd kn . konon konon da pandai la kn sumee . werkkk . annoying gile laa . haha . n mase tu lahh aku da tak kenal kaw sape . sejak kaw rapat dengan budak belakang rumah aku la kn . aku sedihh sangat masa tu . sebab kaw PERCAYA kat dia . kaw kawan aku paling rapat . aku igt kaw kenal sape aku . rupe nye takk . kaw lebih percaya ape yg die cite kat kaw . aku rase down sangat masa tu . kaww percaye bende yg aku tak buaddd . sumpah aku tak buadd sume tu . aku da takde sape sape lg da mase tu . aku buadd keputusan  nk pindah skola . aku merayu kat ayah aku , mohon kan aku skola lain . aku da tak sanggup lg dok kat situ .  sekarang kaw da kenal kn dye tu cmne . HAHA . aku tak salah kn kaw . law aku jadi kat tempat kaw pun aku percaya ckp dye . now . kaw pun da kawen kan . complete da idup kaw . hope kaw epy ngn life kaw sekarang .





NURKHAIRINA BT FARID

Yeke tu name kaw ?? haha . yang penting aku nk cite pasal CA’A . haha . top laa kn name tu . ke kaw nk name KOBISS? Heee . sory sory . kaw nk tau nape kaw pun ade dlm list aku . sebab kaw kawan aku lahhh .  kaw kn kawan study aku mase kat asrama dulu . heee . kaw slalu ajak aku study sama sama kn . haha . rindu kaw mokkk . da banyak kali janji ngn kaw nk dating sane . tapi tak datang jugak . insyallah , nnty law ade yg teman kn aku , sampai lah aku kat DESA TEMU JODOH kaw tuu . heeee .






NUR AMMARLINA BT EZAINI

 Ehhhh . yuna lahh . haha . graw graw . ama . thnks jadi kawan aku . kaw banyak bagi aku nasihat . nasihat yg sangat berguna buadd aku . pasal study ke love ke pape je la kan . even dulu kte kat skola tak penah rapat . tapi sejak dua menjak niy kte rapat kn . kaw pun da kenal aku cmne kn . heeee .






SITI HAFIZAH BT HASHIM

Fiza . pendiam sangat lah kaw . HAHA .  tapi law da join kteorang jadi gila jugak lah kn . kaw pun mangsa keadaan jugak kn . takpe . kaw da jadi kawan kteorang , so da jd tanggung jawab kteorang wat kaw hepy. So pasni takde sape ley buli kaw lg . heeee =)






All list yg ade kat atas niy . thanks sangat sebab korang da complete kn idup aku . aku sayang sendat sendat kat korang [bak kate ama] heeee  . thanks jugak sebab da aja aku tentang erti kawan . korang sahabat terbaik aku . =)

Thursday, 8 September 2011

c i n t a d o n g e n g



Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Wednesday, 10 August 2011

Beautiful Life


Pada suatu hari di sekolah. seorang murid bertanya pada gurunya. Ketika itu guru tersebut sedang mengajar mengenai KASIH SAYANG

PELAJAR :
cikgu,
 macamane kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang yang paling kita sayang?                                 Macamane juga kasih sayang itu nak berkekalan?

CIKGU :
'Ok, kamu ikut apa yang saya suruh,
kamu pergi ke padang,
kamu berjalan diatas rumput sambil memandang rumput
didepan kamu. 
pilih yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lg walau sekali.
Dah petik rumput yg PALING cantik, bawa ke kelas'

Apabila pelajar tersebut pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun ditangannya. Cikgu bertanya, kenapa tiada rumput yang dipilih?

PELAJAR :
"tadi masa saya berjalan,
 saya carilah rumput yang paling cantik.
 Mmg ada banyak yg cantik tapi cikgu kata petik yg paling cantik
maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik
tanpa menoleh ke belakang lg.
 Tapi sampai dipenghujung padang,
saya tak jumpa pun yang paling cantik.
Mungkin ada diantara yang dibelakang saya tadi ruput yg pling cantik
tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula,
jadi tiadalah  rumput yg saya boleh petik"

CIKGU:
" Ya, itulah jawapannya.
Maknanya apabila kita dah jumpa seseorang yang kita sayang,
janganlah kita mencari lagi yang baik dari itu. 
kita patut hargai orang yang berada didepan kita sebaik-baiknya.
jangan kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku.
Semoga yang berlalu tidak berulang lagi. 
Dan ingatlah orang yang paling kita sayang itulah yang paling cantik dan yang paling baik.
walaupun nak diikutkan banyak lagi yang cantik dan baik.



S E K I A N =)

T E R B A I K !!



BAJET! haha 



i wish i got the baby cute like MIKHAIL <3



Tuesday, 9 August 2011

I LOVE SHOPPING



Haaa . nampak tak title yg kat atas tu. Actually petang tadi aku baru je lepas shopping. HAHA. jelous?? HARAP MAAFLAH. tapi not at MALL lahhh. only at PJB. ade event mende ntah. HAHA. Bukan baju or kasut or jeans or maxi dress yang aku beli. Tapi sekarang aku tengah gila kan shawl PASHMINA. takde lah mahal sangat. yang penting ada kn. kau ada?? xde kan. so SILENT!!. HAHA. takde duit bukan bermakne penghalang aku untuk kumpul shawl. :p FINALLY. aku, echa, ama n fiza dapat beli shawl yang sama corak just warna je lain. bukan shawl je yang kitaorg beli. Chocolate pun. even bukan CADBURY tapi yang penting nama pun chocolate. Aiman tak kisah. HAHA.