Wednesday, 14 September 2011


Hey darl
Thanx for coming KLUANG
Next time datang lagi yawww
Bole spend time masa lg
Ajar aku drive kete lg
Now da yakin nak bawak kete
Tak takodd da [amik lessen laaa lepas niy]
Bole tgk movie sama sama lg
Karok together
1st time denga fiza melalak
Not so bad jugak kn =)
Ehh . ade jugak orang KLUANG pnggil kte TWINS kn darl
Jodoh kuaddd niyhhh . lalalala
Tak sempat nk bawak korang some places laa
Lupe sangat sangat
Da balik JB baru igt
Next time je laaa
daaaaaaaa





Friday, 9 September 2011

i m p o r t a n t p e r s o n i n m y l i f e


Seharian takde klas membuadd kan aku nk update blog pnjang pnjang . HAHA . [so so lar ] . sepanjang 19 taun aku hidup . macam macam orang yg aku da jmp . kawan , lawan , sahabat , teman suka duka , macam macam lg arr .  so . now . aku nk story ckit pasal orang yg penting  + da complete kn idup aku .



NOR HASHIMAH BT HASIM

Dari form 2 kodd aku kawan ngn kaw . tapi tak bape nk rapat sgt lah kn time tu . Aku appreciate sgt  kehadiran kaw dalam hidup aku . susah senang kite sama sama . even penah gado dulu . HAHA . aku pun lupa apsal kte ley gado dulu . tapi biarlahh . cite lama kn . kte da cm adek bradek da kn .  wat baik sama sama . wat jahat pun b’ganding bahu . SIODD . haha . mcm belangkas kn . g mane mane mesti b’dua . aku takkan kuar rumah kalau bukan ngn kau . sebab aku selese pegi mane mane dgn kaw . nk kuar ngn dak dak laen pun mesti kene ade kaw . sume bende yg aku buad mesti aku nk share ngn kaw . tak kisah la bende tu penting or x . aku da cukup kenal kaw mcm mane .  and kaw pun da cukup kenal aku niy cmmne .  mase lom abis skul dulu kte penah plan nk sambung study sama sama . tapi at last . tak dpt sebab aku dpt 1st intake kat POLITEKNIK JOHOR BAHRU . kaw pulak dpt 2nd intake kat POLITEKNIK MERLIMAU,MELAKA  . swear . aku mmg kecewe gila time tu . tapi its ok larrhh . trus kn perjuangan . bukan jao mana pun kn . kte jnji sama sama nk capai cita cita kn . “wei ika , nnti kaw jd engineer , aku jadi arkitek . kte buadd syarikat sama sama eyh “ wahhhh . mmg mase tu tinggi melambung berangan kn . but now . kte tak bole nk trus kn cita cita kte . sebab  kaw da quit dari poli . tapi aku tak kisah . even kaw da quit . aku sentiase sokong pe yg kaw buadd . masing masing ade masalah sendiri kn .=D  aku pulak tetap nk teruskn ape yg da kte plan . HAHA . lepas kaw quit , kaw da jao sangat sangat dari aku . jao . sebulan skali nk jmp pun susah kn . lama da kite tak story story macam dulu . aku rindu sangat time tu . aku fahm kaw bz ngn keje kaw . ntah ntah next year kaw tunang kodd . haha . lg lar aku rase kehilangan kn . heeee . tapi takpe . 1 je aku minta dari kaw . jgn lupe kn aku taw!!!




NUR AISYAH BT LASLIE

Kte mula rapat sejakk bila eyh? Last sem 2 koddd . sebab mase tu ade konflik laa kn . haha . aku hepy dapat kawan ngn kaw . SERONOK . haha . memang masa mula mula kte tak rapat sebab igt tak 1 kepala . haha . padahal dua dua masok air . kat sini  kaw sentiase teman aku g mane mane kn . kaw sensitive sgt kn babe . heeee . penat jugak lyn kerenah kaw kdang kadang . tapi best . sebab kaw , aku kenal sape kawan and sape lawan . igt taka de orang tu cuba wat kte gado? Dye igt kte niy BODO sgt ke kn . tak taw ke dye lg BODO . haha . mase tu lahhh aku rapat ngn kaw . funny kn perjalanan hidup kite niy . HAHA . babe , sepanjang aku kenal kaw , aku tau kaw cepat sgt fed up kn . aku taknak kaw mcm tu . cepat sangat menyerah . ape ape yg kaw buaddd semua untuk diri kaw ,parents kaw, family kaw . bukan untuk orang lain lahhh . kaw selalu buadd bende bodoh . tak pikir pnjang . aku taknak kaw mcm tu . lately niy aku prasan kte da tak cam dulu . mcm da xsehaluan . kenape eyh ? takpe . nnty aku buad research eyhh . heeee .  kaw byk tolong aku dalam pape pun kesusahan aku . kaw selalu support aku pe yg aku buadd . tak penah kaw down kn aku . lately niy kaw asyk nangis jee . nape babe? Kaw ade masalah kaw bole cite kat aku . aku rase serbe salah sangat bila tgk kaw nangis camtu .  aku sayang kaw sgt sgt . kaw da macam kakak aku laaa . thanks sangat sebab jadi kawan aku . kaw bukan macam yg diorang cakap . aku lebih kenal kaw sape . dalam keras ade lembut nya . kn kn kn . aku nak kaw teruskn study kaw k . jangan jadi kn SEMPUDD  kaw tu penghalang  kaw berjaya yeee . jangan ponteng ponteng klas lg . kaw bole cari aku kalau kaw ade masalah ye babe . TWINS =)




ASSYURA AZMIRAH BT AB HALIM

Bie , sorie . lupe name penuh . HAHA . bie . igt lagi tak kat mane kte kenal? FLORA 2 . dorm paling kemas . hahaha . uteh rindu sgt kat bie , sejak da abis form 5 langsung takde jmp bie kn . uteh rindu nk tido sama sama ngn bie , heeee . 1 katil 1 bantal . rindu dengan manja bie tu . bie manja sangat kn . suka denga bie story story pasal diri bie . bia larhhh dyeorg nk ckp bie ngade ngade ke . yang penting uteh suka tgk bie mcm tu . uteh hope sgt kite dapat jmp suatu ari nanty . story story macam kat asrama dulu . uteh minta maaf yee klu sepanjang  uteh jadi kawan bie , bie bnyk kecik ati ngn uteh . uteh taknak bie sedih sedih lg . penat laaa tgk bie asyk nangis jee . tapi uteh tau bie da hepy sekarang . even kte jao , bie tetap kawan uteh sampai ble ble k .




NURUL HIDAYU BT IBRAHIM

Ayu!! BUNTAL!! Haha . haaa , ni lagi sorang kawan aku yg gila gila , asyk nk wat lawak bodo jee kn . weyh . kaw igt tak kte rapat since ble ? DARJAH 4 beb!! Klas 4 Azam . haha . aku igt lg tau . kaw memang tak penah wat orang sedih kn . kteorang hepy kawan ngn kaw . manusia manusia bodo je yg slalu wat kaw  sakit ati . ape punya sengal lahh kn . even sekarang kte da xbape nk rapat , kte tak penah lost cntact kn . heeee . sebab kaw xpenah lupa sape yg jadi kawan kaw . haaaa . kaw sekarang mesti da planning nk tunang kn . untung larrr ade kasih saying . haha . jgn lpe jmput aku eyhh . aku rase kaw mmg ade jodoh ngn ude kn . heeeeee





NABILAH BINTI BAHARUDIN

Aku rindu sangat kat kaw .  kte da tak rapat macam dulu . aku tak tau punca nye nape , mybe aku koddd .  HAHA . btw . sorieee . kaw nak tau , aku hepy dpt kenal ngn kaw . igt takkk , dulu kte slalu wat jahat sama sama . PONTENG KELAS lahhhh kn kte slalu buadd . padahal mase tu baru form 3 larr kn . haha . kuarr pegi gunung lumut even takde lesen . pastu balik teruk kene mara dengan mak bapak kte kn . tapi tak serik langsung mase tu . then buadd lagi . da nak pmr tu aku da takley kuar rumah , parent aku sruh aku study . aku pun dok je lahh kn umah . jumpe korang pun kat skola jee . da tak dpt join korang lepak lepak lg . heee .  mase form 4 aku tak dapat 1 klas ngn korang , kawan kawan aku sume dak dak nerd kn . konon konon da pandai la kn sumee . werkkk . annoying gile laa . haha . n mase tu lahh aku da tak kenal kaw sape . sejak kaw rapat dengan budak belakang rumah aku la kn . aku sedihh sangat masa tu . sebab kaw PERCAYA kat dia . kaw kawan aku paling rapat . aku igt kaw kenal sape aku . rupe nye takk . kaw lebih percaya ape yg die cite kat kaw . aku rase down sangat masa tu . kaww percaye bende yg aku tak buaddd . sumpah aku tak buadd sume tu . aku da takde sape sape lg da mase tu . aku buadd keputusan  nk pindah skola . aku merayu kat ayah aku , mohon kan aku skola lain . aku da tak sanggup lg dok kat situ .  sekarang kaw da kenal kn dye tu cmne . HAHA . aku tak salah kn kaw . law aku jadi kat tempat kaw pun aku percaya ckp dye . now . kaw pun da kawen kan . complete da idup kaw . hope kaw epy ngn life kaw sekarang .





NURKHAIRINA BT FARID

Yeke tu name kaw ?? haha . yang penting aku nk cite pasal CA’A . haha . top laa kn name tu . ke kaw nk name KOBISS? Heee . sory sory . kaw nk tau nape kaw pun ade dlm list aku . sebab kaw kawan aku lahhh .  kaw kn kawan study aku mase kat asrama dulu . heee . kaw slalu ajak aku study sama sama kn . haha . rindu kaw mokkk . da banyak kali janji ngn kaw nk dating sane . tapi tak datang jugak . insyallah , nnty law ade yg teman kn aku , sampai lah aku kat DESA TEMU JODOH kaw tuu . heeee .






NUR AMMARLINA BT EZAINI

 Ehhhh . yuna lahh . haha . graw graw . ama . thnks jadi kawan aku . kaw banyak bagi aku nasihat . nasihat yg sangat berguna buadd aku . pasal study ke love ke pape je la kan . even dulu kte kat skola tak penah rapat . tapi sejak dua menjak niy kte rapat kn . kaw pun da kenal aku cmne kn . heeee .






SITI HAFIZAH BT HASHIM

Fiza . pendiam sangat lah kaw . HAHA .  tapi law da join kteorang jadi gila jugak lah kn . kaw pun mangsa keadaan jugak kn . takpe . kaw da jadi kawan kteorang , so da jd tanggung jawab kteorang wat kaw hepy. So pasni takde sape ley buli kaw lg . heeee =)






All list yg ade kat atas niy . thanks sangat sebab korang da complete kn idup aku . aku sayang sendat sendat kat korang [bak kate ama] heeee  . thanks jugak sebab da aja aku tentang erti kawan . korang sahabat terbaik aku . =)

Thursday, 8 September 2011

c i n t a d o n g e n g



Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja